TARIKH:2 MEI 2019

Pihak sekolah Maahad Tahfiz Sains Al-Muhammadi telah menganjurkan sambutan hari guru yang bertempat di  dewan terbuka.Tujuan majlis ini diraikan adalah untuk meraikan guru-guru yang telah berjasa kepada para pelajar.Pihak sekolah menetapkan tema iaitu “Kalau Saya Bukan Guru”.

Majlis dimulakan dengan bacaan ayat suci Al-Quran yang dialunkan Ustaz Aris Farizal.Semua guru telah melakukan persembahan yang amat menarik perhatian.Pihak asrama telah melakonkan sebuah video bagi menghargai jasa-jasa guru.Majlis ditutup dengan ucapan ketua pelajar dan wakil  guru.