TARIKH: 9 APRIL 2019

Unit Al-Quran Maahad Tahfiz Sains Al-Muhammadi telah mengadakan Pertandingan Hafazan Dan Tulisan Ayat Terbaik Siri Pertama bertempat di Masjid Al-Hafiz. Tujuan Pertandingan ini diadakan adalah untuk melahirkan para hafiz yang berjaya dan berguna pada masa hadapan yang memanfaatkan masyarakat serta negara.

Pertandingan Hafazan ini telah disertai seramai 40 orang para pelajar dari tingkatan 1,2 dan 3 yang telah berjaya melepasi peringkat saringan pada 7 April 2019. Pertandingan ini mengfokuskan terhadap kualiti hafazan para pelajar dengan penilaian menerusi  tiga soalan tebuk mengikut kategori masing-masing dengan bertajwid serta  fasohah yang betul dan sempurna.

Penyampaian hadiah bagi Pertandingan Hafazan Dan Tulisan Ayat Terbaik ini ditangguh sehingga 18 April 2019 kerana faktor masa yang tidak mengizinkan.