TARIKH: 10 JANUARI 2019

Unit Al-Quran Maahad Tahfiz Sains Al-Muhammadi telah menganjurkan Kem Penilaian Hafazan selama 3 hari 2 malam bagi pelajar tingkatan 1 bertempat di SRI Muara Resort, Kampung Nipah. Tujuan kem ini dianjurkan adalah untuk mendedahkan kepada para pelajar tingkatan satu tentang cara-cara untuk menghafaz serta mengingati Al-Quran dengan lebih terperinci.

Antara aktiviti yang telah ditetapkan oleh Unit Al-Quran adalah ceramah Halamatul Quran, Bengkel Tajwid, slot hafazan Al-Quran, qiamullai, kuliah subuh, teori dan praktikal cara menulis tulisan ayat dan diakhiri dengan ceramah motivasi yang dibimbing oleh penceramah yang hebat lagi berpengalaman.